ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

22Τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης ΤσίπραςΤον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν οι υπ. δήμαρχοι Αθηναίων και Γαλατσίου Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Σπύρος Παναγιώτου, η Ερμίνα Κυπριανίδου υπ. αντιπεριφερειάρχης με την Δύναμη Ζωής-Ρένα Δούρου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κρίτωνας Αρσένης και Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων ΕΥΑΘ και μέλος της πρωτοβουλίας “SOSτε το νερό”. Στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ παρευρέθησαν ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος και Παναγιώτης Κουρουπλής,  υπ. δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε συμβολική την επίσκεψη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «βρισκόμαστε στην εξέλιξη ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό. Ένα σχέδιο που προχωρά παρότι το ΣτΕ έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ είναι έξω από το Σύνταγμα».
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι “Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει ολόψυχα σε κάθε πρωτοβουλία που δηλώνει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του νερού” και κάλεσε τους πολίτες να “υπερασπιστούν με την ψήφο τους το νερό ως δημόσιο αγαθό” 

Ο υπ. δήμαρχος Γαλατσίου Σπύρος Παναγιώτου ανέφερε ότι “ η πόλη μας το Γαλάτσι που φιλοξενεί στην χωρική του αρμοδιότητα την ΕΥΔΑΠ  έχει την υποχρέωση να παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της

This entry was posted in Δήμος Γαλατσίου, Κινήματα, Κοινωνία, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment