Άκου λοιπόν…κε Μανιάτη

tyde

 

Θεοδωρίδης Ιάσων
Φοιτητής ΗΜΜΥ/ΕΜΠ
Μέλος της δημοτικής κίνησης “ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ”

 

Επειδή έλαβα από εσένα μια κλειστή επιστολή η  οποία με προτρέπει να στηρίξω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Γαλατσίου τον υποψήφιο δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο και επειδή, ειδικά αυτές τις μέρες, τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, σκέφτηκα να σου στείλω μια ανοιχτή δημόσια επιστολή.

Σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα είναι τι δρόμο θα ακολουθήσουμε, όπως γράφεις. Σε αυτές τις εκλογές (δημοτικές,περιφερειακές και ευρωεκλογές) το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας που έχουν διαλύσει τη χώρα, παρ’ ότι όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί οι διαπλεκόμενοι με τους κομματικούς μηχανισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποσυνδέσουν ειδικά τις τοπικές εκλογές από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό και εμφανίζονται , όπως εσύ, ως ”ανεξάρτητοι”, γιατί γνωρίζουν ότι με φόντο τη διαλυμένη χώρα, στη διάλυση της οποίας πρωτοστάτησαν, εκλογικά θα συντριβούν.

Μιλάς για σοβαρότητα, αλήθεια, ευθύνη σαν να απευθύνεσαι σε πρωτόζωα. Άκου λοιπόν, βγες  δημόσια, κουβαλώντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία διατείνεσαι ότι έχεις, και πες ανοιχτά:

  • τι γνώμη έχεις για την μνημονιακή πολιτική που τέσσερα χρόνια τώρα έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποικία και τους ανθρώπους της σε νεκροζώντανους σκλάβους;
  • τι γνώμη έχεις για τα κόμματα που σαράντα χρόνια κυβερνούσαν αυτή τη χώρα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και που τώρα επιτέλους συνασπίστηκαν για να υφαρπάξουν σε τέσσερα χρόνια όλα όσα δεν άρπαξαν τα προηγούμενα σαράντα, προς όφελος των τραπεζών και τοκογλύφων;

Αφού πεις αυτά (πάντα δημόσια και χωρίς να σκεφτείς να μου απαντήσεις εμένα προσωπικά) πες στο λαό του Γαλατσίου:

  • Είσαι ενήμερος και τι γνώμη έχεις για το site του δήμου Γαλατσίου, το οποίο κόστισε 200.000 ευρώ, καθώς επίσης και για το Πληροφοριακό Γεωγραφικό Σύστημα που βρίσκεται στο ίδιο site, και το οποίο κόστισε 400.000 ευρώ;
  • τι γνώμη έχεις για το γεγονός ότι ο ποδηλατόδρομος της Βείκου κόστισε 800.000 ευρώ;
  • τι γνώμη έχεις για τις εκδηλώσεις ”του δήμου” για την ανακύκλωση και την κοινωνική πολιτική (που έλαβαν χώρα 28/4 και 30/4 αντίστοιχα) οι οποίες και των οποίων η προπαγάνδα στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου έγιναν με χρήματα των πολιτών του Γαλατσίου;
  • Γιατί ο Τσίρος (μαζί με Μαρκόπουλο και Πρωτονοτάριο) δεν εμφανίστηκε στο Δημαρχείο την Τρίτη 29/4, όπως είχε συμφωνηθεί, για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή μιας δημόσιας συζήτησης  μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων και με την παρουσία του λαού του Γαλατσίου;

Αυτά είναι τα ερωτήματα  που απαιτούν «καθαρές κουβέντες» και  «ειλικρίνεια». Μετά λοιπόν από όλα αυτά, και πολλά άλλα βέβαια, έχεις το θράσος εσύ και άλλοι που ανήκετε στις παρατάξεις που στήριξαν ή ανέχθηκαν το ξεπούλημα και τη διάλυση της χώρας, να ζητάτε την στήριξη και την ψήφο του λαού του Γαλατσίου.

Οι μέρες που κατασπαταλούσατε το χρήμα των πολιτών του Γαλατσίου ενώ υπήρχαν άνθρωποι στην πόλη που δεν είχαν να πληρώσουν το ρεύμα και άλλοι που δεν είχανε να φάνε, αυτές οι μέρες τελειώνουν.

Οι μέρες που το πολιτικό προσωπικό του δήμου βρισκόταν σε σφιχτό εναγκαλισμό με τη διαφθορά και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων ενώ οι αυτοκτονίες γύρω μας εντείνονταν, τελειώνουν.

 

Κάντε ό,τι μπορείτε για να πείσετε το λαό του Γαλατσίου ότι οι τοπικές εκλογές δεν έχουν τόσο πολιτικό χρώμα, ότι ψηφίζοντας Τσίρο, Μαρκόπουλο, Μαγκανάρη και Πρωτονοτάριο δεν είναι σαν να ψηφίζεις Σαμαρά και Βενιζέλο.

Κάντε ό,τι μπορείτε για να πείσετε το λαό του Γαλατσίου ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο αυτό, όπως και στους υπόλοιπους δήμους της χώρας δεν είναι στρατηγικής σημασίας και δεν θα καθορίσει τη δυνατότητα της χώρας να απαλλαγεί από τα δεσμά των μνημονίων και της λιτότητας.

Κάντε ό,τι μπορείτε για να κρύψετε την πολιτική σας ταυτότητα, την σχέση που έχετε με τα κόμματα που εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Κάντε ό,τι μπορείτε για να παραπλανήσετε τους πολίτες του Γαλατσίου και να αποκρύψετε τα πεπραγμένα της υποτελούς παρουσίας σας στα ηνία του δήμου.
Έχετε ακόμα 13 ημέρες.

Καλή σας τύχη….

tyd

 

 

Advertisements
This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δήμος Γαλατσίου, Κοινωνία, Τοπική αυτοδιοίκηση and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s