Γιατί ?

mar-tel-small-1

 

Ο κ. Μαρκόπουλος «χαρίζει» 660.000 ευρώ
σε ΕΥΔΑΠ και Χαραγκιώνη

 

Ο Δήμαρχος πρέπει πρώτα απ’ όλα
να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου.

Η ιστορία επιμελώς κρατήθηκε κρυφή από τους πολίτες. Με την ένοχη σιωπή όλων επιχειρείται να συγκαλυφθεί ένα σκάνδαλο. Κυρίως να συγκαλυφθούν οι ευθύνες όλων ανεξαίρετα των διοικήσεων  του Δήμου για το γεγονός ότι χρήματα των πολιτών του Δήμου μας χαρίζονται στη κυριολεξία, χωρίς μάχη, στα μεγάλα συμφέροντα.
Η ιστορία συνοπτικά.

–  Η ΕΥΔΑΠ προσέφυγε στα δικαστήρια με σκοπό να μην πληρώσει δημοτικά τέλη και τέλη ηλεκτροφωτισμού για τις χρονιές 1994-2007 επικαλούμενη τυπικούς λόγους, ότι δηλαδή ο  Δήμος δεν είχε κάνει νομότυπα την ανάρτηση της απόφασης επιβολής τελών και φόρων για τις αντίστοιχες περιόδους. Να σημειωθεί  ότι ο Δήμος παρείχε κανονικά τις υπηρεσίες  του στο αντίστοιχο διάστημα στην ΕΥΔΑΠ για αποκομιδή των απορριμμάτων και τη συντήρηση του οδικού ηλεκτροφωτισμού του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεών της , συνολικού κόστους 1 εκατομμυρίου ευρώ, και η ΕΥΔΑΠ αποδεχόταν αυτές τις υπηρεσίες παρά τις δικαστικές προσφυγές.

Παρά την καταφανή αδικία και τον παραλογισμό μια εταιρεία υπό δημόσιο έλεγχο (ΕΥΔΑΠ) στρέφεται κατά του Δήμου διεκδικώντας, βασιζόμενη σε τυπικούς λόγους,  χρήματα  για υπηρεσίες που έλαβε , και ένας Δήμαρχος (ο κος Μαρκόπουλος) υιοθετεί, χωρίς να ερωτηθούν οι δικηγόροι που χειρίζονται αυτά τα θέματα, ένα συμβιβασμό με την ΕΥΔΑΠ, που αφαιρεί από το δημοτικό ταμείο, δηλαδή από τους πολίτες του Δήμου 470.000 € ή με «χειρισμούς» το δημόσιο χρέος της χώρας.

Και είναι τόσος ο παραλογισμός της υπόθεσης που Δήμος και ΕΥΔΑΠ παίζουν την κολοκυθιά σχετικά με το ύψος του ποσού. Η ΕΥΔΑΠ αυθαίρετα καθορίζει από μόνη της το ποσό και  ο Δήμος δηλώνει ότι δεν έχει στοιχεία να  το αντικρούσει. Σήμερα  ζητά 470.000 €, ενώ πριν λίγες μέρες η ΕΥΔΑΠ με τη ίδια αυθαίρετη διαδικασία ζητούσε το διπλάσιο  ποσό των 924.000 €  και ο Δήμαρχος συζητούσε να αποδεχθεί .

 

– Με αντίστοιχο παράλογο τρόπο ο κ. Μαρκόπουλος αποδέχεται ανάλογο  διακανονισμό με το Χαραγκιώνη για την  επιστροφή 190.000  € παρά το γεγονός ότι οι 45 από τις 68 αγωγές του Χαραγκιώνη εκκρεμούν ακόμα στη Δικαιοσύνη, και από αυτές που έχουν εκδικαστεί, ο Δήμος έχει κερδίσει τις 10 από τις 23. Και εδώ με εντελώς αυθαίρετους υπολογισμούς, (ποσοστό χαμένων/ κερδισμένων αγωγών επί τον αριθμό αγωγών που απομένουν προς εκδίκαση) αποφάσισε να επιστρέψει 190.000 € λες και διαχειρίζεται την προσωπική του περιουσία.

 

– Σοβαρότατες ευθύνες, πολιτικές, ηθικές ακόμα και ποινικές,  υπάρχουν αναμφισβήτητα σε όλες τις διοικήσεις του Δήμου κατά τη περίοδο 1994 έως 2009. Οι δημοτικοί άρχοντες παρά την πλειάδα των υπηρεσιακών και νομικών συμβούλων που τους περιστοίχιζαν, στάθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν το τυπικό του νόμου και χρεώνουν  ελαφρά τη καρδία 660.000 ευρώ τους πολίτες του Γαλατσίου. Έτσι διοίκησαν μέχρι τώρα… με αδιαφάνεια, με αδιαφορία, με ατιμωρησία και όλα αυτά στην υγεία των «συνηθισμένων κορόιδων».

– Σοβαρότατες ευθύνες υπάρχουν επίσης στην απαράδεκτη πολιτικά και ηθικά στάση των διοικήσεων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, και της σημερινής , που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ζητά  και  να διεκδικεί από τους πολίτες του Γαλατσίου  το ποσό των 470.000 ευρώ ενώ απολάμβανε των υπηρεσιών του Δήμου. Και αυτό  προκειμένου να ωραιοποιηθούν οι ισολογισμοί της, να αυξηθούν τα μερίσματα προς στους μετόχους της, να οδηγηθούν τα κέρδη της προς τους δανειστές της χώρας μέχρι την πιθανή ιδιωτικοποίησή της όσο η κυβέρνηση την αφήνει  υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.

 

 Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε όλα αυτά;

 Μέχρι πότε θα αδιαφορούμε για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Δημάρχου σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών ;
Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την ένοχη σιωπή όλων αυτών που καλύπτουν ευθύνες ;

  — Να συνεχιστεί, χωρίς συμβιβασμούς, η δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Χαραγκιώνη
—  Να ακυρωθεί η κατάφωρη σε βάρος των πολιτών απόφαση του Δήμου.

  — Να παραδεχθεί η ΕΥΔΑΠ την άδικη απαίτησή της και να παραιτηθεί των      ακατανόητων διεκδικήσεών της από τον Δήμο Γαλατσίου.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s