G-magazin: Μια οφειλόμενη απάντηση.

Απάντηση του Σπύρου Παναγιώτου σε άρθρο στο  G-Magazin
logo
——————————-

Κύριε διευθυντά,

Με έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε το σχόλιο της στήλης «Διαπλεκόμενος» στις 25/1 σχετικά  με το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και τις εξελίξεις στο ΠΑΛΑΙ.

Η έκπληξη δεν αφορά βέβαια το τι αξιολογεί η στήλη σαν σημαντικό στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και τι θέση παίρνει ο συντάκτης για ένα σοβαρό θέμα της πόλης. Αυτό είναι απόλυτο δικαίωμα σας άλλωστε είναι γνωστή η θέση και η στάση του περιοδικού σας εδώ και καιρό.

Η έκπληξη αφορά ότι ασχοληθήκατε με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της «Ενότητας για την Ανατροπή». Μας είχατε συνηθίσει, κ. Διευθυντά, σε πλήρη αποσιώπηση ή ειρωνεία των προτάσεων και των παρεμβάσεων μας.

Είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ότι οι «ευθύνες» και το «βάρος» της έκδοσης  του εντύπου σας απαιτεί επαναπροσδιορισμούς στη στάση σας.

Έτσι η σιωπή μετατρέπεται σε κακόγουστα και «σεξιστικά» αστειάκια. Άλλη σελίδα μας είχε συνηθίσει σε τέτοια. Φαίνεται μέσα στη «μνημονιακή οδύνη» η φθήνια και η απαξίωση πουλάει….
Και, το χειρότερο, από τα αστειάκια στην παραπληροφόρηση.

Δεν είναι αληθές, κ διευθυντά, ότι ο Σπύρος Παναγιώτου δεν «άρθρωσε λέξη στην συνάντηση του ΤΑΙΠΕΔ». Το γνωρίζετε, είσαστε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ειπώθηκε το τι πρόλαβε να πει ο Παναγιώτου, είναι καταγεγραμμένο στο πρακτικά και βέβαια δεν διαψεύστηκε από τον Δήμαρχο.

Για ενημέρωση των αναγνωστών σας, εσείς είστε καλά ενημερωμένος, επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι, στον ελάχιστο χρόνο που κράτησε η συνάντηση, πρόφτασα να σημειώσω την ασυνέπεια και την ανακόλουθη στάση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ. Θύμισα, σε όλους τους παρευρισκόμενους, ότι η προηγούμενη άτυπη συμφωνία πρόβλεπε ανοχή στη χρήση του  χώρου από αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης και των όμορων δήμων και παράλληλα την κατάθεση «Μελέτης σκοπιμότητας»  από πλευρά του Δήμου ώστε να προχωρήσουμε σε επίσημη παραχώρηση της χρήσης. Επισήμανα ότι η υπογραφή συμβολαίου με το ΣΚΑΙ παραβιάζει τα συμφωνηθέντα. Υπογράμμισα ότι ενώ ο Δήμος, δηλαδή οι πολίτες, χρεώνονται με δαπάνες ( καθαριότητα απολύμανση του χώρου, συντήρηση υδραυλικών και αποχέτευσης, φροντίδα περιβάλλοντος χώρου, δαπάνες μελέτης κλπ) η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ όχι μόνο δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα αλλά ούτε καν δεσμεύεται ότι δεν θα προχωρήσει σε νέα μίσθωση πριν ή μετά την παρέλευση του εξαμήνου.

Οι παρατηρήσεις αυτές ήταν ας μου επιτραπεί, «πάσα» στους παρευρισκόμενους Δημάρχους να επαναδιατυπώσουν και να επιμείνουν στα  αιτήματα της πόλης και τις ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Αντί αυτού και μόλις, αμέσως μετά τη δική μου παρέμβαση, διατυπώθηκε η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Μαρκόπουλος την αξιολόγησε «θετική» και η συζήτηση περιστράφηκε στο τι θα περιλαμβάνεται στο «αίτημα» του Δήμου και σε πόσο σύντομα θα κατατεθεί. Μπορεί να έχετε άλλη γνώμη για το τι θα έπρεπε να κάνω τότε αλλά αντιλαμβάνεστε ότι η συζήτηση είχε τελειώσει και το δικό μου τουλάχιστον ενδιαφέρον είχε μετατοπισθεί στην απάντηση που πρέπει να δώσουν οι φορείς της πόλης, μοναδική  διαχρονική εγγύηση της σωτηρίας του ΠΑΛΑΙ από την εμπορευματοποίηση, και πως θα αντιδράσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για όλα αυτά θα κριθούμε όλοι μας στο επόμενο διάστημα.

Υ.Γ. Μικρής σημασίας αλλά επειδή δημοσιογραφία, εκτός από «αστειάκια» σημαίνει και αντικειμενικότητα.
-Η πρόταση για νομική προσφυγή κατά της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ -ΣΚΑΙ διατυπώθηκε από την «Ενότητα για την Ανατροπή». Ήταν ένα σημείο από τις έξι προτάσεις που καταθέσαμε και σας «ξέφυγαν»  να μνημονεύετε.
-Ο κ. Σκληράκης, προς τιμή του, συμφώνησε με τη πρόταση της «Ενότητας για την Ανατροπή». Το ίδιο, μια θετική αναφορά διατυπώθηκε και από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας. Δεν έχει βέβαια μεγάλη σημασία η «πατρότητα» της πρότασης. Σκοπεύει άραγε η έγκριτη εφημερίδα σας να συμμετάσχει στην προσπάθεια αποτροπής της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ-ΣΚΑΙ ή είναι και αυτό θέμα που θα τροφοδοτήσει τους επόμενους «αστεϊσμούς» του «Διαπλεκόμενου»;

26/1/2016
Σπύρος Παναγιώτου.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s