Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο Γαλάτσι.

 

ah laos

Με αφορμή την συζήτηση της Π.Ν.Π. στο δημοτικό συμβούλιο Γαλατσίου και σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αποστείλαμε στην εφημερίδα “Παλμός” την παρακάτω επιστολή:

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο Γαλάτσι.
Σταθερά ενάντια στα μνημόνια και τους εκβιασμούς της τρόικα. 

Γαλάτσι 27-4-2015 

Κύριε Διευθυντά,
Πριν από όλα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον της εφημερίδας σας για τα θέματα που απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και ιδιαίτερα για την αντικειμενική παρουσίαση των προτάσεων της «Ενότητας για την Ανατροπή» στις συνεδριάσεις του.

Δυστυχώς στο τελευταίο τεύχος του “Παλμού”, στο ρεπορτάζ για τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι προτάσεις μας για το θέμα δεν παρουσιάστηκαν επαρκώς. Για τη καλύτερη πληροφόρηση των αναγνωστών σας, αλλά και τη κατανόηση της ουσίας της πρότασης μας προς το δημοτικό συμβούλιο επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε συνοπτικά όσα, είμαστε βέβαιοι λόγω έλλειψης χώρου, δεν αναφέρθηκαν.

Η διαφωνία μας με την επιλογή Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της χώρας ( να σημειωθεί ότι μετά από 2 μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή αφού προηγήθηκε δημόσιος διάλογος με τους φορείς- είναι και αυτό μια σημαντική διαφορά από το παρελθόν) συνοδεύτηκε από τις παρακάτω παρατηρήσεις:

  1. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των διοικήσεων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τη τύχη των διαθέσιμων των δήμων. Πρώτον γιατί στο παρελθόν στήριξαν κυβερνητικές επιλογές που περιέκοπταν πόρους από τους ΟΤΑ και συρρίκνωναν δραματικά τις δυνατότητες τους να ανταποκριθούν στο έργο τους. Δεύτερον γιατί τώρα ουσιαστικά καλούν την κυβέρνηση να προσυπογράψει και να πειθαρχήσει στις απαιτήσεις των δανειστών που ζητούν μείωση μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ. Σημειώσαμε ότι η υιοθέτηση των προτάσεων της ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ, δηλαδή η αποδοχή των εκβιασμών των δανειστών,  θα επέτρεπε, ίσως, προσωρινά την «μη δέσμευση» των διαθέσιμων των Δήμων αλλά θα οδηγούσε σε χρεοκοπία ολόκληρη την κοινωνία και άρα σε ουσιαστική χρεοκοπία και τους Δήμους.
  2. Για αυτούς τους λόγους προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει στο ψήφισμα του 3 προτάσεις:

Α) Να ζητήσει από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στις διαπραγματεύσεις της με Ε.Ε, ΕΚΤ, ΔΝΤ,  να μην κάνει βήμα πίσω από τις προεκλογικές της εξαγγελίες και από όσα ο ελληνικός λαός την εξουσιοδότησε με την ψήφο του στις εκλογές του Γενάρη.

Β) Να σταματήσει τις πληρωμές προς τους δανειστές όσο δεν υπάρχει συμφωνία για να γίνει το χρέος βιώσιμο με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αποπληρωμή με ρήτρες ανάπτυξης για το υπόλοιπο.

Γ) να διατεθούν τα χρήματα που δεσμεύονται από τα διαθέσιμα των δημόσιων φορέων αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών της χώρας.

Με τις προτάσεις μας αυτές, υποστηρίζουμε, ότι ικανοποιούσαμε ευρύτερα τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου και της χώρας. Πιστεύουμε ότι οι ωμοί εκβιασμοί των δανειστών και η επιβολή τιμωρίας και ταπείνωσης που μεθοδεύουν δεν αφορά αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση αλλά στην πραγματικότητα ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Αυτός ήταν ο λόγος που καταψηφίσαμε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ.

Αυτός ήταν και ο λόγος της «ενόχλησης» μας από την απαράδεκτη δήλωση, περί Βορίδη,  του συναδέλφου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δεν πρόκειται για πολιτικό σχόλιο, όπως ειπώθηκε από τον ίδιο. Πρόκειται για πολιτική εμπάθεια. Όταν οι τροϊκανοί θεσμοί επιβάλουν τελεσίγραφα και οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας τι άλλο από «έκτακτη κατάσταση» είναι; Και μπροστά σε αυτό τον εκβιασμό η δική μας πρόταση ήταν η ενεργοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου. Ώστε να εξασφαλιστεί, με τη λαϊκή παρέμβαση, η μέχρι τέλους άρνηση της σημερινής κυβέρνησης να  προσυπογράψει τους εκβιασμούς των δανειστών.

Αν αυτό θυμίζει σε ορισμένους «Βορίδη» και δικαιολογεί τα σχόλια που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τι  υποχρεώνει τους συναδέλφους της Λαϊκής Συσπείρωσης  να υπερψηφίζουν τις προτάσεις των Πατούλη – Αγοραστού, έστω και με …αστερίσκους.
Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι Πατούλης – Αγοραστός ως εκπρόσωποι των ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ είναι “ανεξάρτητοι”, “μοχθούν” για τους πολίτες και την αυτοδιοίκηση και βέβαια.. “καμία σχέση” δεν έχουν με τους «βορίδηδες» και τη συντροφία του.

Δυστυχώς, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από  το κατάντημα μιας αδιέξοδης και λαθεμένης πολιτικής αντίληψης.

Με τιμή
Παναγιώτου Σπύρος
Παπαδοκωστόπουλος Άρης

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Γαλατσίου, Κοινωνία, Τοπική αυτοδιοίκηση and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s