Η “ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ” για τα σχολεία του Γαλατσίου

3-4dimg

Γαλάτσι 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο υπήρξε παρέμβαση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολικό συγκρότημα, τους δόθηκε η απάντηση ότι τα σχολεία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα περισσότερα θα τακτοποιηθούν. Επειδή είναι γνωστό ότι η αντιδήμαρχος παιδείας δεν είναι νέα στην θέση αυτή αλλά αποτελεί συνέχεια και της προηγούμενης διοίκησης για αρκετά χρόνια και επομένως γνωρίζει και ευθύνεται για όλα αυτά τα προβλήματα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας, αρχικά αυτά της δευτεροβάθμιας με την εκπρόσωπο μας στην αντίστοιχη σχολική επιτροπή.

Συνομιλήσαμε με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και διαπιστώσαμε, όχι με έκπληξη, τα τεράστια προβλήματαπου τα σχολεία μας αντιμετωπίζουν.

Έλλειψη φύλαξης και επιστασίας καθώς και διοικητικής υποστήριξης, έλλειψη ουσιαστικής θέρμανσης, πλημύρες και υγρασίες σε υπόγειους χώρους αλλά και νερά που μπαίνουν σε αίθουσες από προβλήματα στη μόνωση, έλλειψη φωτισμού, πίνακες ηλεκτρισμού παλιοί χωρίς αντοχές για τα σημερινά φορτία, σπασμένα πλακάκια σε δάπεδα, παράθυρα που δεν στερεώνονται, συναγερμοί που λειτουργούν μόνο για τα γραφεία και όχι και εκεί πάντα, κουτιά πυρανίχνευσης που σφυρίζουν, έλλειψη υπόστεγων για ήλιο και βροχή, έλλειψη αιθουσών, παλιά παράθυρα αλουμινίου που μπάζουν από παντού, έλλειψη αλεξικέραυνου, μπασκέτες παλιές και φθαρμένες χωρίς έλεγχο για την αντοχή τους και βέβαια χωρίς βάψιμο τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα από αυτά.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να αναφέρουμε και άλλα τόσα προβλήματα μικρότερης σημασίας που χρονίζουν αλλά θα επανέλθουμε σε αυτά το επόμενο διάστημα. Σήμερα λοιπόν ρωτάμε ποιο είναι το σχέδιο της διοίκησης για τη λύση αυτών των προβλημάτων. Υπάρχει καταγραφή αυτών, δεδομένου ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι διευθυντές έχουν στείλει επιστολές αναφέροντας όλα αυτά τα προβλήματα, ανάλογες με αυτές των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Υπάρχει ιεράρχηση των προβλημάτων και χρονοδιάγραμμα λύσης αυτών, υπάρχει αρχείο των εργασιών που έχουν ικανοποιηθεί; Υπάρχει συνεργασία του γραφείου παιδείας με την τεχνική υπηρεσία και από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων;

Για όλα τα παραπάνω περιμένουμε σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσης τους. Θα συνεχίσουμε την καταγραφή των προβλημάτων και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα επανέλθουμε.

Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι
Σπύρος Παναγιώτου
Άρης Παπαδοκωστόπουλος

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Γαλατσίου, Κοινωνία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s