Γιατί ψηφίζουμε ‘’Ανατροπή’’ και Παναγιώτου

12Δανειστήκαμε το τίτλο της παρέμβασης του Ίκαρου Πετρόπουλου για την παρουσίαση της συγκέντρωσης της “Ενότητας για την Ανατροπή”.
Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Πέτρος Κατσάκος υπ.δημοτικός σύμβουλος , Ίκαρος Πετρόπουλος μέλος και επίσειρά ετών πρόεδρος της “Δράσης για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής”, Γιάννης Τόλιος υπ. ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου Νάντια Βαλαβάνη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλλα Σουφλέρη υπ. δημοτική σύμβουλος εκ μέρους της θεματικής νεολαίας της δημοτικής κίνησης και τέλος ο υπ. δήμαρχος Σπύρος Παναγιώτου τονίζοντας ότι “ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει. Να πάρουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε τη ζωή”  και παρουσιάζοντας στο τέλος της συγκέντρωσης τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Στην συγκέντρωση παραυρέθηκαν ακόμη η Ελένη Σωτηρίου υπ. ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ο Χρήστος Καραμάνος υπ. περιφερειακός σύμβουλος με την Ρένα Δούρου.

Παρακάτω παραθέτουμε την ομιλία του Ίκαρου Πετρόπουλου
Πηγή : e-galatsi

  “Αλήθεια γιατί ψηφίζουμε ‘’ανατροπή’’ και Παναγιώτου στο Γαλάτσι ; “

Φίλες-Φίλοι ,κυρίες – κύριοι ,γαλατσιώτισες – γαλατσιώτες

Η Κυριακή 18 Μάη δεν πρέπει και δεν θα καταγραφεί ως μια ακόμη εκλογική Κυριακή Δημοτικών εκλογών. Μεχρι τώρα, αυτές οι Κυριακές, πίσω τους άφηναν την απαγοήτευση την πίκρα ,την εσωστρέφεια, με τη τοπική κοινωνία,( μαζί της και η αριστερά) να γλείφει τις πληγές της.

Αντίθετα, τα σημάδια δείχνουν ,οι οιονοί λένε, ότι τούτη η Κυριακή, επί τέλους ,θα αχνοφέξει το καινούργιο που τόσο καιρό γεννοβολιέται μέσα από επώδυνο, είναι αλήθεια, τοκετό. Με επίκεντρο τις Δημοτικές εκλογές ξεκινάει μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ανόρθωσης του φρονήματος του λαού.          Γιατί Χωρίς λαό όρθιο δεν γίνεται καινούργιος επαναπροσδιορισμός του θεσμού της Τ.Α.                               Το λαό που οι κρατούντες, οι συστημικοί, οι κερδοσκόποι, ντόπιοι και ξένοι , πιστεψαν ότι τα κατάφεραν να τον συμβιβάσουν με τη μοίρα που αυτοί του επιφύλλαξαν. Τον θέλουν δουλικό και συμβιβασμένο. Θέλουν πολίτες εξουθενωμένους από τα άμεσα βιοτικά κι όχι μόνο προβλήματα, πολίτες που ψάχνουν να πιαστούν από κάπου και να ψηφίζουν, κεντρικά και τοπικά ,κατά τις υποδείξεις .Πολίτες που θα τσιμπήσουν, για άλλη μια φορά, στη προπαγάνδα και στα εκβιαστικά διλήμματα. Ετσι νόμιζαν, έτσι νομίζουν!

Όμως, τη Κυριακή που έρχεται, τα σημάδια λένε, ότι οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα, και βέβαια στο Γαλάτσι αλλά και στην Ε Δημοτική κοινότητα του Δ.Α. θα καταγράψουν τη πρώτη ουσιαστική πράξη αντίστασης στη παρακμή και στο μνημονιακό κατήφορο της χώρας. Με όραμα και ρεαλισμό θα προσέλθουν στη κάλπη και θα ψηφίσουν αλλαγή, θα ψηφίσουν ανατροπή, τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές της επόμενης κυριακής.       Οπως και στις εθνικές εκλογές που σύντομα έρχονται.

Και βέβαια δεν τελειώνει τη Κυριακή αυτή η προσπάθεια. Απλά σηματοδοτείται επίσημα ,μέσα από τη κάλπη, η έναρξη ενός αγώνα δύσκολου, αλλά ωραίου, με ανατροπές με ρήξεις μέσα από ένα μαζικό, ακηδεμόνευτο κίνημα που προβάλει στο προσκήνιο , με δισταγμούς και δυσκολίες ,είναι αλήθεια.

                     Αλήθεια γιατί ψηφίζουμε ‘’ανατροπή’’ και Παναγιώτου στο Γαλάτσι ;

**Επειδή ο κορμός του συνδυασμού είναι ΣΥΡΙΖΑ; Και γι αυτό !

**Επειδή έχει παρουσιάσει ένα μελετημένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο σε ένα ουσιαστικά διαλυμένο Δήμο Γαλατσίου; Και γι αυτό!

** Επειδή στελεχώνεται από έμπειρους αλλά, κυρίως, νέους ανθρώπους, που κουβαλάνε προσωπική υποδομή, παιδεία και διάθεση για παραγωγή συλλογικού έργου, νέους που δεν παλεύουν μόνο για την ατομική τους ανέλιξη, αλλά έχουν ήδη συγκροτημένη μαζική – συλλογική συνείδηση; Και γι αυτό!

** Επειδή αυτός ο συνδυασμός δεν βαρύνεται με προπατορικά, κατά της πόλης, αμαρτήματα;.                             Δεν είναι μέσα στο διαπλεκόμενο συστήμα τοπικής εξουσίας που είναι κακέκτυπο του διεφθαρμένου κεντρικού κράτους; Και γι αυτό !

Γι αυτά κι άλλα πολλά .

Κυρίως, όμως, ψηφίζουμε ανατροπή και Σπ.Παναγιώτου:

γιατί αυτός ο συνδυασμός επεδίωξε, την όποια σχέση είχε με την κοινωνία, να την στεριώσει και να την διευρύνει μέσα από διάλογο.

γιατί αυτή τη σχέση επιχειρεί να της δώσει πολιτικό – Δημοτικό περιεχόμενο, μακρυά από σόγια,καταγωγές ,συγγένειες και κάθε άλλου είδους ψηφοθηρικές εξαρτήσεις που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Γιατί πείθει ότι είναι πλέον απαλλαγμένος από πληγές και ότι δύναμή του στο τιμόνι του Δήμου θα είναι η ίδια η κοινωνία.

Ψηφίζουμε ανατροπή και ΣΠ.Παναγιώτου:

γιατί αυτός ο συνδυασμός δίνει περισσότερες εγγυήσεις ότι δεν θα εκφυλλισθεί σε μια ακόμη Δημαρχοκεντρική διοίκηση.

Γιατί δείχνει ότι έχει μελετήσει και έχει κατανοήσει τις άπειρες δυσκολίες της Διοίκησης ενός Καλλικρατικού Δήμου σε εποχή μνημονίων και τρόικας

Γιατί , δείχνει ότι εννοεί την αποστολή του προσανατολισμένη σε μια γενικότερη παλλαική προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και των Δήμων , μέσα από τη ριζική αναδιάταξη του πολιτικού και αυτοδιοικητικού σκηνικού.

Γιατί ο συνδυασμός δείχνει, να έχει συνείδηση του ιστορικού, συμπυκνωμένου χρόνου που διανύουμε, ως χώρα και συνακόλουθα ως Δήμος

Γιατί,τέλος ,αποπνέει άρωμα και ήθος ανθρώπων,νέων ανθρώπων, που νοιάζονται για το συνάνθρωπό τους

Φίλες- φίλοι, Κυρίες – κύριοι ,Γαλατσιώτισες – γαλατσιώτες

Στο Γαλάτσι, σε αυτές τις εκλογές, η αριστερά, στους κόλπους της οποίας είναι γνωστό ότι φωλιάζουν άνθρωποι της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς, είναι αντάμα με τη μεγάλη πρόκληση της ενότητάς της, από τα κάτω.

**Είναι, άραγε , ρωμαντικό, ,να περιμένει κανένας , αυτός ο συνδυασμός, χωρίς ανώφελες αντιπαραθέσεις με τις άλλες αριστερές και κομμουνιστικές, αν θέλετε δυνάμεις, να πάει στο Β γύρο;

**Είναι, άραγε , ρωμαντικό ,σε μια τέτοια μεγάλη πορεία που δεν θα είναι μόνο πορεία του συνδυασμού, αλλά πορεία της αριστεράς,   από τη κυριακη 18 Μαη, στην Κυριακή 25 Μάη, να έχουμε πετύχει στη πράξη εκείνο που θέλουν όλοι οι αριστεροί, προοδευτικοί, έντιμοι πολίτες , είτε το δηλώνουν είτε όχι;

Δηλαδή να βρεθούμε πολλοί μαζί, για να μπορούμε να κερδίζουμε τις μικρές μάχες στο Γαλάτσι, αλλά και τις μεγάλες στη χώρα ,να αποκρούουμε τις παντοειδείς επιθέσεις του κεφαλαίου, να διασωθεί ο λαός, να στήσουμε δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στο Γαλάτσι . Πολλοί μαζί , γιατί οι άλλοι έχουν τα όπλα της εξουσίας, τη προπαγάνδα, τη Τηλεόραση , εμείς τη ψυχούλα μας και το οραμά μας που είναι όπλα δυνατά.

Πότε όμως;

όταν θα έχουμε απαλλαγεί από διχασμούς, εντάσεις, παραταξιακές αγκυλώσεις, ομαδοποιήσεις που οδηγούν στην εσωστρέφεια και όταν πολλοί μαζί , με το λαό μαζί, μπορούμε να είμαστε έτοιμοι  για τη μεγάλη κορυφαία μάχη!. Γιατί εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα δεν μπορείς να ξέρεις πότε και πως θα σημάνουν οι καμπάνες!

**Είναι,άραγε, ρομαντικό να προσβλέπουμε σε μια κοινή πορεία, έστω προς τη κάλπη, προς το β γύρο, όπου ,θα ανταμώσουμε (,έστω στη κάλπη του Β γύρου) , θα ξαναβρούμε, την αγωνιστική αισιοδοξία ,θα οπλιστούμε με αγωνιστικό θάρρος και αυτοπεποίθηση και θα έχουμε έτσι πετύχει έναν , αφανή κατ αρχήν , ουσιαστικό όμως στόχο: Τη συμπόρευση των αριστερών και ευρύτερα κοινωνικών δυνάμεων   και ένα αξιόμαχο τοπικό λαϊκό κίνημα.

φίλες – φίλοι,κυρίες – κύριοι, Γαλατσιώτισες – γαλατσιώτες,

Κι αν ακόμη δεν το πετύχουμε τώρα ,θα το πετύχουμε αργότερα. Η μεγάλη ανατροπή θα έρθει ως νομοτέλεια από μια μεγάλη αριστερά, που χτίζεται και θα χτίζεται, στη πορεία που έχει ξεκινήσει.

Σας χαιρετώ .Αισιόδοξα, μαχητικά. Με αφετηρία τις Δημοτικές εκλογές ,ας ετοιμασθούμε για ωραίους αγώνες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας στην Ελλάδα αλλά και εδώ στο Γαλάτσι. Για την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και τη στήριξη των νεόπτωχων ,των αναξιοπαθούντων, αλλά και για τα μεγάλα δομικά προβλήματα που επηρεάζουν τη ζωή στη πόλη, όπως το πολύπαθο ‘’ παλαί ‘’,τη προστασία της δασικής – αναδασωτέας περιοχής, τα νταμάρια Βιαρρόπουλου και Λεβεντάκη, το αφύλλακτο και αφώτιστο Αλσος Βέικου, το Δημοτικό,χωρίς νομιμοποίηση, γκαράζ, τις ατέλειωτες πολεοδομικές παραβιάσεις, το ‘’ μετρό’’ και το κέντρο πόλης, τις φυλλοροούσες δομές υγείας, τη δημόσια παιδεία ,το πολιτισμό ,τη καθαριότητα….

Μας περιμένει πολλή δουλειά.

Ο καθένας από το μετερίζι του. Είτε είναι υποψήφιος είτε όχι. Ομως, όχι παραταξιακά μόνοι, αλλά πολλοί μαζί, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται σήμερα, απέναντι σε όσους βιάζουν τη συνείδηση και τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού και τον περιθωριοποιούν.

Κλείνω με την εκτίμηση ότι ακόμη κι αν δεν κατακτηθεί, τούτη την Κυριακή, εδώ στο Γαλάτσι ,ο μεγάλος στόχος θα έρθουν σύντομα άλλες κυριακές. Αρκεί να προστατευθεί η ενότητα τόσων δυνάμεων που συμπίπτουν στο συνδυασμό αυτό της ανατροπής. Αρκεί αυτή η νεολαία του συνδυασμού να συνεχίσει να δηλώνει ‘’ παρούσα ‘’.

Αρκεί να μη ξαναδούμε στείρες παραταξιακές συμπεριφορές .Γιατί τότε δεν θα βρεθούμε δίπλα, αλλά απέναντι.,

Γειά σας . Ραντεβού στη κάλπη, όχι μόνο τη Κυριακή 18 του Μάη, αλλά και τη Κυριακή 25 του Μάη.

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Γαλατσίου, Κινήματα, Κοινωνία, Οι Υποψήφιοι 2014, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s