Να μην τους κάνουμε την χάρη.

αποχη

Ομάδα νέων της δημοτικής κίνησης

Αν κάποιος ρωτούσε τον Σαμαρά και το Βενιζέλο τι θα ήθελαν να κάνουν οι νέοι στις δημοτικές εκλογές, η αυθόρμητη απάντηση τους θα ήταν μία: Να απέχουν !

Ξέρουν πολύ καλά ότι εμείς είμαστε ο αστάθμητος παράγοντας στις δημοτικές εκλογές. Μας φοβούνται γιατί ξέρουν ότι μας έχουν καταδικάσει να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας. Αυτοί μας έφτιαξαν ένα σχολείο και ένα πανεπιστήμιο φρούριο, χωρίς φαντασία, στερώντας μας την ουσιαστική εκπαίδευση και ένα μέλλον προκαθορισμένο. Στόχος τους, να δουλεύουμε με 500€ σε 3μηνα προγράμματα ή να είμαστε καταδικασμένοι στην ανεργία.

Αυτοί και οι εκλεκτοί τους δήμαρχοι τόσα χρόνια μας έφτιαξαν μια πόλη γεμάτη τσιμέντο, με ελάχιστους ελευθέρους χώρους. Μία πόλη απρόσωπη, που δε μας δίνει χώρο στη δημιουργία, την εργασία, τη διασκέδαση. Αυτοί που όταν πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές μας παρουσιάζουν ανεξάρτητους και αχρωμάτιστους υποψήφιους Δημάρχους, λέγοντας μας πως οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πολιτικές για να ξεχάσουμε πως είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τις πολιτικές των μνημονίων και της καταστροφής της κοινωνίας μας.

Δεν ξέρουν όμως ότι τα ψέματα τελείωσαν!! Ότι δεν θα τους ξανακάνουμε την χάρη. Πως το Γαλάτσι που ονειρεύονται αυτοί, είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από τα δικά μας όνειρα για την πόλη μας.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Να δημιουργήσουμε ένα Γαλάτσι στα δικά μας μέτρα. Με αλληλεγγύη, δημιουργικότητα και συμμέτοχη. Ένα δήμο που θα ενδιαφέρεται και θα προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα μας. Που θα επιζητά την άποψη των νέων, θα ανοίγει δρόμους στην έκφραση τους και την πραγματική δημοκρατία.

Δεν ξεγελιόμαστε από τους δήθεν ανεξάρτητους και δεν επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο της αποχής.

Διαλέγουμε την Αντίσταση , την Ελπίδα , την Ανατροπή.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Γαλατσίου, Κινήματα, Νεολαία, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s