Ποιους και τι ειρωνεύονται?

valsem

                                 του Στέργιου Καρυώτη

Φανφάρες…………..

Το διαβάσαμε κι αυτό τελευταία στον τοπικό τύπο.

Μετά το αμίμητο ¨ η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά¨, με το οποίο ο Dr .. Μπούρας, προσπάθησε να απαντήσει στη μελέτη-πρότασή μας για την διαχείριση των απορριμμάτων και της ενέργειας στο δήμο μας,  τη σειρά πήρε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης    Χ. Βουρδουμπάς.

Κι αν μεν ο DrΜπούρας με το άρθρο του, προκάλεσε θυμηδία, ο Χ. Βουρδουμπάς, με τις ειρωνικές αναφορές του περί παρωχημένης πασοκικής πράσινης ανάπτυξης κλπ, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.
Άραγε διάβασε τις προτάσεις μας? κατάλαβε κάτι?
Τα στοιχεία δεν τα ξέρει?

900.000 !!!ευρώ το χρόνο πληρώνουμε οι γαλατσιώτες για να θάψουμε τα σκουπίδια στη χωματερή, χωρίς να υπολογίζουμε τα ποσά περισυλλογής και μεταφοράς τους στη Φυλή. Μόνο 5%  γίνονται ανακύκλωση, με αδιαφανή σύμβαση που αποδίδει στο δήμο αστεία ως … πονηρά ποσά, όπως  12,86 ! ευρώ, 18.508,30 η 96,80 ! (αλήθεια, πώς τα υπολογίζουν?).

Κι ενώ τελευταία, λόγω φτώχειας, τα σκουπίδια μειώνονται, η κυβέρνηση και ο Σγουρός ετοιμάζονται να υπογράψουν συμβάσεις ΣΔΙΤ με μεγαλοεργολάβους, ώστε να θάβουν στις χωματερές, τις ίδιες και μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών! Και μετά θα κάνουν μεγάλα εργοστάσια για να τα καίνε!. ΑΚΤΟΡ, ΗΛΕΚΤΟΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ κα.

Αυτοί εξασφαλίζουν το φαγοπότι τους, για 30! ΧΡΟΝΙΑ, σε βάρος της υγείας μας και της τσέπη μας. Εμείς τι κάνουμε? Προτείνουμε ανακύκλωση. Όσο για τη νέα σύμβαση που υπέγραψε τελευταία ο Τσίρος, θα την καταργήσουμε στην πράξη.

Μπορούμε να γλυτώσουμε από την πρώτη διετία 630.000 ευρώ και σε βάθος 8ετίας 9.700.000 !!! ευρώ. Σας φαίνονται  … φανφάρες .!

Και καλά,  τις ιδέες μας μπορείτε να τις ειρωνεύεστε, περιμένοντας άπραγοι την ώρα της κατάργησης των μονοπωλίων, όμως  τα λεφτά που θα γλυτώνουν οι συμπολίτες μας, μήπως θα τα βάζετε από την … τσέπη σας ?

Ανάλογες είναι οι προτάσεις μας και για την ενέργεια. Όταν σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκεντρώνεται η παραγωγή ενέργειας στα χέρια ενός-δύο κολοσσών, είναι άραγε φιλομονοπωλιακή κίνηση, η δημιουργία μικρών ανεξάρτητων πηγών ενέργειας και μάλιστα στα χέρια αυτοδιαχειριζόμενων ενώσεων πολιτών?

Και ενώ θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τον εκνευρισμό των ανωτέρω, μπροστά στην ευρύτατη συσπείρωση αριστερών δυνάμεων που πέτυχε η κίνησή μας και στην προοπτική για την ανατροπή,  οι  ειρωνείες περί ¨μπόλικου εθελοντισμού¨ μόνον θλίψη προκαλούν.
Ποιους και τι ειρωνεύονται?
Την προσφορά και των αγώνα εκατοντάδων πολιτών στο κίνημα αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση της κρίσης ?
ή τα χειροπιαστά αποτέλεσμα τους ?

 Στέργιος Καρυώτης
υπ. δημοτικός σύμβουλος  με την ΕΝΟΤΗΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δήμος Γαλατσίου, Κοινωνία, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s