Κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ στις πλάτες των ανέργων

thumbnail

του Πέτρου Κατσάκου

Στο «παιχνίδι» της ωφελούμενης εκμετάλλευσης ανέργων μπαίνει πλέον και ο Δήμος Γαλατσίου σε σύμπραξη με τον Σγουρό και ιδιώτες. Υπό τον πομπώδη τίτλο «Πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους επιστήμονες» ο Δήμος Γαλατσίου ανοίγει την πόρτα στην εκμετάλλευση της ανεργίας από επαγγελματίες «εργολήπτες» κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Στην περίπτωση του Δήμου μας ο πραγματικά ωφελούμενος δεν είναι άλλος από την «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Απασχόληση Γαλατσίου, Ψυχικού-Φιλοθέης» που μέσω του προγράμματος θα βάλει στο ταμείο της περίπου 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που «στοχεύει στην ένταξη 54 ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας και στην ενίσχυση 24 Νέων Επιστημόνων* για την επέκταση της υπάρχουσας επιχείρησής τους ή για την ενδυνάμωση της κύριας δραστηριότητας τους» θα πραγματοποιηθούν ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης 78 συνολικά ανέργων. Ανατρέχοντας κανείς στην ιστοσελίδα (http://espaergasia.gr/?p=3157) όπου παρουσιάζονται οι αναπτυξιακές συμπράξεις στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) για τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) με την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Αττικής, θα δει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 390.000 ευρώ και με την περιγραφή «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ».
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη που ανέλαβε να φέρει σε πέρας το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχει τα γραφεία της στα Ιλίσια, δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους που επιθυμούν να ενταχθούν στην δράση. Στην περιγραφή του προγράμματος δημοσιεύονται και τα επιδοτούμενα σεμινάρια που θα παρακολουθήσουν οι 78 άνεργοι, η διάρκεια σε ώρες των προγραμμάτων κατάρτισης καθώς και το εκπαιδευτικό επίδομα ανά ώρα.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 4 σεμινάρια διάρκειας 125 ωρών το κάθε ένα με το επίδομα να είναι 5 ευρώ μεικτά ανά ώρα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορεί κανείς να υπολογίσει πως ο κάθε άνεργος που θα παρακολουθήσει και τα τέσσερα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 625 ωρών θα ωφεληθεί με 2.500 ευρώ μεικτά. Το συνολικό κόστος των σεμιναρίων για τους 78 άνεργους ωφελούμενους φτάνει στο ποσό των 195.000 ευρώ, ποσόν που υπολείπεται κατά πολύ των 390.000 που θα εισπράξει η «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Απασχόληση Γαλατσίου, Ψυχικού-Φιλοθέης» από το ΕΣΠΑ.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ απαρτίζεται από επτά (7) φορείς. Συγκεκριμένα, οι Φορείς – Εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, που υλοποιούν το σχέδιο δράσης, είναι οι παρακάτω:

. ADVANCED CONSULTANTS ΑΕ [Συντονιστής εταίρος]
. ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.)
. ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΕ
. ΣΤΡΑΤΑΚΟΜ ΑΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
. Θ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε (με διακριτικό τίτλο OMEGA TECHNOLOGY)
. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Γαλατσίου, Κοινωνία, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s