Ησυχία….oι υπ.Δήμαρχοι κοιμούνται !

cropped-cropped-ceb5cebdcebfcf84ceb7cf84ceb1-gr112.jpg

Δελτίο τύπου

                                                                                                             Γαλάτσι 20-2-2014

Ακόμα τρεις χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα
Ησυχία. Οι υπ. Δήμαρχοι κοιμούνται!

Πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Το υπ. Οικονομικών αποφάσισε και διέταξε τα τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι 3.000 υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έρχονται να συμπληρώσουν τους 5000 υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Συνεχίζεται έτσι η αποψίλωση των ΟΤΑ από το αναγκαίο προσωπικό και διευρύνεται η αδυναμία τους  να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στο έργο τους.
«Μα είναι προσωρινή αυτή η κατάσταση» θα πουν οι επαΐοντες, τα φερέφωνα και τα παπαγαλάκια των μνημονιακών πολιτικών. Σωστά.  Όπως «προσωρινή» είναι και η διάλυση του ΙΚΑ που αποφάσισε πρόσφατα ο υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδης.
Κανείς όμως δεν αναρωτιέται, έστω και προσωρινά, τι θα απογίνουν για τους επόμενους 1,2,3…8 μήνες οι 3.000 άνθρωποι, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, βυθισμένοι στην αβεβαιότητα, με μειωμένο μισθό, χωρίς ασφάλιση, χωρίς στήριξη, μπροστά στη προοπτική οριστικής απόλυσης.

Κανείς δεν αναρωτιέται τι θα απογίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, οι χρόνια πάσχοντες, οι γέροντες και τα παιδιά για όσο διάστημα, όσους μήνες θα «ωριμάζουν» τα μεταρρυθμιστικά σχέδια του υπουργού υγείας.
Κανείς δε αναρωτιέται τι θα σημάνει για τους δήμους και τους δημότες οι 3.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στις ήδη υποστελεχωμένες λόγω απολύσεων δημοτικές υπηρεσίες.
Κανείς. Και κυρίως οι υποψήφιοι διεκδικητές της δημαρχίας της πόλης μας. Ακούσατε κάτι; Κάποια ανακοίνωση; Κάποια διαμαρτυρία; Κάποια καταγγελία;
Όχι βέβαια!
Όλοι είναι απασχολημένοι να αποδείξουν την «ανεξαρτησία» τους από τα κυβερνητικά κόμματα που αποφασίζουν και διατάσσουν αυτές τις πολιτικές.
Είναι απασχολημένοι να κάνουν …μεταγραφές δημοτικών προσώπων μεταξύ των ομάδων- δημοτικών σχημάτων που μας διοίκησαν και μας διέλυσαν, ως δήμο, τα τελευταία χρόνια.
Είναι απασχολημένοι να βρουν τους «ειδικούς», τους «άξιους» και «ικανούς» που θα σηκώνουν αγόγγυστα τα χεράκια ψηλά ψηφίζοντας  κάθε «ανεξάρτητη» απόφαση που διαλύει μνημονιακά τον δήμο, τον τόπο, τις ζωές μας…
Αγόγγυστα και αποφασιστικά. Όλοι μαζί.
Με την σιωπή τους.
Με την συγκάλυψη.
Με την συνενοχή.
Απολύσεις στο δήμο;  Ε, και;  Σουτ!  Ησυχία!  Οι επίδοξοι δημοτικοί άρχοντες κοιμούνται.

Καλή σας επιτυχία κύριοι..
Καλό σας ταξίδι… στα αζήτητα της πόλης.

Advertisements
This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δήμος Γαλατσίου, Κοινωνία, Τοπική αυτοδιοίκηση and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s