Οι κάτοικοι απέτρεψαν το σφράγισμα του ΙΚΑ Γαλατσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                         Γαλάτσι 17 -2 2014 

Οι κάτοικοι απέτρεψαν το σφράγισμα του ΙΚΑ Γαλατσίου

Εντείνεται η μάχη για το δικαίωμα στη Υγεία 

closeika3Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί στα γραφεία του ΙΚΑ στην Πρωτοπαπαδάκη και υπερασπίστηκαν τη δημόσια περιουσία του λαού, το δικαίωμα όλων μας για δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, τη συνταγογράφηση, τον εργαστηριακό έλεγχο, τα εμβόλια για παιδιά, ενηλίκους και ηλικιωμένους, τις δωρεάν φυσικοθεραπείες. Είναι υπηρεσίες που έχουν πληρωθεί με τους φόρους και εισφορές από το καθημερινό μόχθο χιλιάδων εργαζόμενων.

Θλιβερή εντύπωση προκαλεί η στάση σιωπής της διοίκησης του δήμου και ιδιαίτερα του δημάρχου Κ. Τσίρου που είναι μάλιστα και ο ίδιος γιατρός.

Αντί να πάρει θέση και να καταγγείλει την προσπάθεια διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης προτιμά να μετατραπεί σε γραφείο τύπου του υπ. Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Καθησυχάζει τους πολίτες της πόλης ότι τάχα το υποκατάστημα του ΙΚΑ της πόλης «δεν θα καταργηθεί ούτε θα μετακινηθεί». Η δήθεν ανεξαρτησία του κ. Τσίρου από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν του επιτρέπει να δει τη πορεία καταστροφής όχι μόνο του ΙΚΑ αλλά και ολόκληρης της χώρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Γαλατσίου, προεκλογική περίοδος βλέπεται, ότι «σε περίπτωση που συμβεί κάτι διαφορετικό, θα τους καταγγείλω δημόσια»..Τότε θα είναι αργά κ. δήμαρχε. Και η δήθεν «καταγγελία» στη συνείδηση όλων των πολιτών δεν θα είναι παρά η απέλπιδα προσπάθεια προσωπικής σας διαφυγής.

closeika1Οι πολίτες της πόλης δεν έχουν πια ψευδαισθήσεις. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από τη κυβέρνηση της τρόικα και των μνημόνιων ούτε από τους τοπικούς εκφραστές τους.

Όλοι γνωρίζουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση με 152 βουλευτές σχεδιάζει να στερήσουν για πάντα την δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, και μάλιστα σε καιρούς ανθρωπιστικής κρίσης, να στραφεί αναγκαστικά στα ιδιωτικά ιατρεία , να πληρώσει πάλι για τις δαπάνες υγείας..
Το σφράγισμα του ΕΟΠΥΥ σε μια νύχτα και η συστηματική υποβάθμιση του ΕΣΥ δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο τις συνέπειες του οποίου θα βιώσουμε το άμεσο προσεχές διάστημα και θα είναι δραματικές.

Δεν θα αφήσουμε να συντελεστεί και αυτό το έγκλημα.

Αυτή η ανθρωποκτόνα πολιτική σε βάρος της Υγείας του λαού μας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η μάχη για το δικαίωμα στην δημόσια Υγεία κορυφώνεται.

Για την δημοτική κίνηση Γαλατσίου «ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
                                υπ. Δήμαρχος   Σπύρος Παναγιώτου
                                           

Advertisements
This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δήμος Γαλατσίου, Κινήματα, Κοινωνία, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s