Κλείνουν το ΙΚΑ Γαλατσίου

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡ 4H ARHS BLACK  7

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σαν τους κλέφτες, μέσα στη νύχτα, η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΟΠΠΥ υπέγραψαν τη  ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΙΚΑ. Ένας θεσμός που, παρά τις ατέλειες και τα προβλήματα του, για 80 χρόνια εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σφραγίσθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Με ανάλγητο τρόπο η κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο. Οι ασφαλισμένοι πολίτες από εδώ κι εμπρός θα παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα, εκεί όπου κυριαρχούν τα μεγάλα συμφέροντα που δρουν στο χώρο της υγείας, πληρώνοντας για δεύτερη φορά για την περίθαλψη τους.

Αυτές είναι οι συνέπειες των μνημονιακών επιταγών για διαθεσιμότητες, απολύσεις και καταστροφή των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που καταστρέφουν τη χώρα και διαλύουν την κοινωνία. Η ευθύνη των 152 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα και άνοιξαν το δρόμο για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται.

Η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου είναι και αυτή μεγάλη. Γιατί η σιωπή, η συστηματική παραπλάνηση των πολιτών, η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης για το κλείσιμο του ΙΚΑ της πόλης μας είναι συνενοχή. Ποιος ξεχνά τις θερμές χειραψίες με τον υπουργό υγείας και τις διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει ανοιχτό το ΙΚΑ της πόλης μας; Τα ψέματα κατέρρευσαν σε μια νύχτα. Σε αυτή την πορεία καταστροφής ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος.

Μοναδική άμεση επιλογή είναι οι υγειονομικοί, οι φορείς της πόλης,  όλοι οι εργαζόμενοι ας αναπτύξουμε ένα δίκτυο προστασίας για τη δημόσια περιουσία και τις δομές υγείας. Ο υπουργός, η κυβέρνηση, οι τοπικοί παρατρεχάμενοι και εκφραστές των πολιτικών των  μνημονίων και της τρόικα είναι επικίνδυνοι. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Γαλατσίου, Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s